Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Wiki Article
Türkiye’de domestik yönetmeliklere bakılırsa ne konstrüksiyonlarda yangın kapısı yönetmek zorunludur bakacak olursak;
Etiketler: panik barlı yangın kapısı fiyatları, camlı yangın bapsı fiyatları, camlı yangın kapısı
Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın Kapısı Ne Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile içeriden hariçya muhik açılmaktadır.
Olası bir felaketle içinlaşıldığında gestaltda bulunan insanoğluın hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi sinein rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
Yangın kapısı, yangın merdiveninin alev ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Binada bulunan insanoğluın emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol şeşna tuzakınmasında önemli bir rol oynar.
Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden daha bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
ve kontrolleri binalmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna Yangın Kapısı son kademe ilgi edilmektedir. Medyaya yansıyüz ve yangın kapısı nedenli dirilik zayiatının olması bu konuya niçin önem verilmesi gerektiğinin en önemli hunıtıdır.
Umumiyetle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanların yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.
Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere hiçbir yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate alınarak lüzumlu nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de esrarı kesme ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli vasat oluşturur.
Binanın bağırsakinden bayağıya sevap inen betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak huzurlaşılan yangın merdivenleridir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir süre ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın kapılarının 4 nöbetlevi[bileğhizmettir